Nasza strona używa plików cookies w celach statystycznych oraz w celu dopasowania usług i treści do oczekiwań użytkowników.
Więcej informacji znajduje się w polityce prywatności i regulaminie serwisu.
Dalsze korzystanie ze strony oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

zamknij

Opinie naszych gości

 

Dziękujemy za Wasze pozytywne opinie i rekomendacje, jakie zostawiacie na portalach internetowych, serwisach społecznościowych, a także przesyłacie nam drogą elektroniczną.

Jeśli chcecie podzielić się z nami swoimi odczuciami nt. wizyty w PGE Gigantach Mocy możecie je opisać i dodać m.in. na portalach: TIPADVISOR Polska, FACEBOOK, GOOGLE.  
Dziękujemy!

 

"Nie wyjechaliśmy w daleką podróż, ale zupełnie na luzie i jak często u nas, spontanicznie decydowaliśmy co robimy patrząc na pogodę za oknem. I tak trafiliśmy do Gigantów Mocy w Bełchatowie. Nasze dzieci, a w szczególności Miłosz bardzo lubi interaktywne muzea. My również lubimy tego typu atrakcje. Gdy człowiek idzie gdzieś z trójka małych dzieci marzy o tym żeby nie siali zniszczenia na prawo i lewo plus żeby się czymś zainteresowali. Multimedialne muzea spełniają te kryteria, gdyż  na szczęście pozwalają na wiele a prawdopodobieństwo zniszczenia nie jest duże. Giganty Mocy skupiały się jak sama nazwa wskazuje na mocy. Mieliśmy możliwość obejrzeć multimedialne prezentacje procesów powstawania energii elektrycznej. Największą atrakcją dla Mi było używanie elektronicznego przewodnika, dzięki któremu sam znał kierunek zwiedzania i po skanowaniu wyznaczonych punktów przewodnik tłumaczył co teraz ogląda. Ogólnie podjarka z przewodnika na poziomie +1000!"
Źródło: GOOGLE+, zrecenzowano 4 maja 2017 przez Ela Bednarek

 

"Wyruszyliśmy do Bełchatowa. A tam czekały na nas Giganty Mocy – interaktywne muzeum, które uczy jak powstaje węgiel brunatny, jak się go wydobywa i przetwarza na energię elektryczną w bełchatowskich \"Gigantach\", czyli elektrowni i kopalni węgla brunatnego. Było to kolejne miejsce gdzie wszyscy uczyli się przez zabawę – czyli z uśmiechem."
Źródło: www.spkawnice.pl, zrecenzowano: 28 kwietnia 2017 przez Szkoła Podstawowa im. S.Wyspiańskiego w Kawnicach.

 

"Bardzo ciekawe miejsce. Atrakcja i edukacja. Polecam wszystkim małym i dużym.
Żródło: Facebook, zrecenzowano: 26 kwietnia 2017 przez Monika Monika
 

"Świetne miejsce dla całej rodziny. Polecam!"
Źródło: GOOGLE, zrecenzowano: luty 2017 przez Weronika K.

 

"Ciekawe miejsce. Dużo można się dowiedzieć o historii naszego bełchatowskiego węgla brunatnego."

Źródło: GOOGLE, zrecenzowano: luty 2017 przez  Michał W.

 

"Jeśli ktoś pragnie dowiedzieć się skąd wziął się węgiel brunatny, poznać sposoby jego wydobycia i uzyskać informacje na temat metod wytwarzania energii elektrycznej to ta wystawa jest zdecydowanie dla niego. Zarówno dorośli jak i dzieci nie będą się nudzić. Elektroniczny interaktywny przewodnik wydawany indywidualnie każdemu zwiedzającemu pozwoli każdemu skupić się na wybranych fragmentach ekspozycji, które są dla niego szczególnie interesujące."
Źródło: GOOGLE, zrecenzowano: styczeń 2017 przez philipe koko

 

"Polecam, bardzo przyjazne miejsce, atrakcyjne i edukacyjne. Wróciłyśmy naładowani pozytywną energią :)"
Źródło: Facebook, zrecenzowano: 28 stycznia 2017, przez Małgorzata Karazim  

 

“Historia, nowoczesność, interaktywność. Wspaniale przedstawiona historia tego terenu. Na zwiedzanie lepiej przeznaczyć więcej czasu. Bogata ekspozycja zgromadzona, przedstawiona nowocześnie i interaktywnie. Zwiedzający otrzymuje słuchawki, w których przewodnik opowiada o poszczególnych etapach zwiedzania ekspozycji. Olbrzymie bogactwo naturalne, potężna Elektrownia, które dały zatrudnienie ludziom i rozwinęły ten teren"
Źródło: tripadvisor Polska, zrecenzowano: 29 listopada 2016 przez Consument Polska


"Ciekawe miejsce do zwiedzenia z dziećmi i nie tylko. Zwiedzanie odbywa się z audioprzewodnikiem i dla 5 latków bycie "nawigatorem" już jest mega atrakcją...Z rozmowy z dziećmi w drodze powrotnej wiem, że sporo wiedzy "zostało w głowie", bo całość informacji przekazana prostym i zrozumiałym językiem. Ekspozycja na miarę XXI wieku na dorosłym też robi wrażenie.
Jedyne czego nie rozumiem to dlaczego dowiedziałam się o tym miejscu przypadkiem, pocztą pantoflową? Jestem mieszkańcem woj. łódzkiego i uważam, że brak ogólnodostępnej informacji, że coś takiego można zwiedzić jest na minus. To miejsce powinno promować nasz region. Nie jest to tylko moja opinia, bo po zamieszczeniu zdjęć na fb znajomi byli zdziwieni gdzie byłam i co widziałam? jednym słowem dział marketingu i promocji ma jeszcze sporo do zrobienia."

Żródło: Facebook, zrecenzowano: 30 listopada 2016 przez Katarzyna Szukała 

 

"Ultranowoczesna rozrywka w idealnym opakowaniu. Niewiele jest w Polsce tak nowoczesnych wystaw i to w tak dobrym wydaniu. Często się zdarza, że muzea wyposażane są w elektroniczne gadżety, co wcale nie przekłada się na ich atrakcyjność. W tym przypadku zaprojektowano miejsce przyjazne zarówno kilkulatkom, jak i kilkudziesięciolatkom. Nastawcie się na dobrą zabawę i nie zważajcie, że przy okazji czegoś się nauczycie;)"
Źródło: tripadvisor Polska, zrecenzowano: 21 września 2016 przez PMilka, Łódź, Poland

 

"Miejsce, które Was zadziwi (nie istotne ile lat macie - 3, czy 93), oczywiście mega pozytywnie, a jeśli przyjedziecie specjalnie, to wybierzcie się koniecznie jeszcze na punkt widokowy w Kleszczowie i na górę Kamieńsk. Ultra nowoczesne, mądre, zachwycające, idealnie zaprojektowane, we właściwej skali (nie wyczerpie wszystkich waszych sił, ale jest wystarczająco duże i atrakcyjne, żeby wybrać je na cel wycieczki), no i wszystkiego można, a właściwie należy dotknąć, są i gry i quizy, filmy, ale i tradycyjne opisy. Zwiedzanie odbywa się w towarzystwie audioprzewodnika, więc sami dostosujecie tempo zwiedzania, ale macie do dyspozycji także bardzo życzliwą, uśmiechniętą i "frontem do Klienta" obsługę. SUPER!!!"
Źródło: Facebook, zrecenzowano: 21 września 2016Milena Lange 

 

“Świetna zabawa dla całej rodziny. Świetnie bawiliśmy się całą nasza rodzinką. Zwiedzanie odbywa się z audioprzewodnikiem, na którym mozna wybrać wersję dla dzieci lub dorosłych. Dzieciaki były zachwycone. Obok muzeum jest również Klub Woltusia - pokój zabaw dla dzieci, w którym można też zająć się niemowlakiem. Polecam wszystkim!"
Źródło: tripadvisor Polska, zrecenzowano: 15 września 2016 przez Aga987, warszawa, Polska

Sponsor tytularny

PGE

Organizator

Sponsor 2ROTTripadvisorPOT